شرایط ازکی بودن طعام انسان

افراد دخیل در تهیه طعام (یعنی شخص آشپز یا چوپان یا کشاورز) دارای اهمیت خاصی هستند و تأثیر آنها برروی مواد غذایی در دین اسلام مهم شمرده شده است. این اشخاص باید از سلامت روحی و جسمی (به خصوص سلامت روحی) برخوردار باشند تا بتوانند غذای سالمی را تهیه کنند.

بر اساس تعالیم اسلامی، طعامی که از توسط فرد حرام‌خوار تولید می‌گردد و از مال حرام (غصب، غارت، مال یتیم و ربا …) تهیه می‌شود، خوردنش جایز نیست.

به عنوان مثال هر غذایی که عنوان اسراف روی آن صدق کند، استفاده از آن ممنوع است، یا نشستن بر سفره‌ای که در آن شراب نوشیده می‌شود حرام است و از همه مهم‌تر فردی که زکات و یا خمس مال خود را نمی‌دهد و ضوابط اسلامی را رعایت نمی‌کند، فرد شایسته‌ای در تأمین غذای طیب و اﺯکى نیست.

از این رو جهت پاک و طیب بودن مواد غذایی، کل زنجیره تولید تا مصرف یک طعام باید با شیوه‌های اسلامی باشد و توسط انسان‌های مؤمن تهیه و تأمین شود. علما و بزرگان نیز همواره بر اهمیت اﺯکى بودن طعام تأکیدات ویژه‌ای داشتند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *